Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz 6 Gb'lık "Uzaktan Eğitime Destek" Kotası

Yükseköğretim Kurulu ile Mobil operatörler arasında yapılan görüşmeler neticesinde;

https://yokdersleri.yok.gov.tr adresinden ulaşabileceğiniz üniversitelere ait içeriklere, mobil operatörleriniz tarafından hatlarınıza ücretsiz olarak tanımlanacak olan 6 GB'lık “Uzaktan Eğitime Destek" kotası kapsamında erişebileceksiniz.

Bütün mobil operatörler tarafından üniversitelerdeki uzaktan eğitime destek amacıyla verilen 6 GB’lık ücretsiz internet kullanımına birçok üniversitenin sağladığı ders içeriği ve online eğitimler de dahil olacaktır (Lütfen aşağıdaki istisna notunu okuyunuz)*.

Sistemde yer alan üniversitelere ulaşmak için tıklayınız.​

Yükseköğretim Kurulunun konu ile ilgili açıklamaları için tıklayınız.

Vodafon’un konu ile ilgili açıklaması için tıklayınız.

*Üniversitelerimizin Zoom, Teams, Youtube vb. araçlarla sağlandığı içerik, link ve yönlendirmeler “6 GB Uzaktan Eğitime Destek" kotasının dışında kalacaktır. Dolayısıyla bu kullanımların, operatörlerinize ait internet paketlerinizin kotasından düşülerek ücretlendirilmesi söz konusu olacaktır.

Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle…