İSG Son Sınıf Öğrencilerimize Duyurulur

Sevgili İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğrencilerimiz,

Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile Yükseköğretim Kurulu 2019-2020 Bahar Yarıyılının Uzaktan Öğretim ile tamamlanması kararı alınmıştır. COVID-19 Salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı Bahar Dönemi, Yükseköğretim Kurulu kararı ile sonlandırılmış olup ancak teorik derslerle birlikte uygulamalı bazı derslerin teorik kısımlarının uzaktan öğretim yoluyla yürütülebileceği, yaz öğretiminde de telafi eğitimlerinin yapılabileceği yükseköğretim kurumlarına bildirilmiştir.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde 7+1 eğitim modeli uygulanmakta olup son sınıf öğrencilerimiz 8. Yarıyıllarını işletmelerde geçirmektedirler. Yükseköğretim kurumlarında bahar dönemi başladıktan bir süre sonra salgın nedeni ile işletmelerin çoğu bu süreç boyunca faaliyetlerine ara vermiş veya esnek ve kısmi zamanlı çalışmaya başlamış, dolayısıyla işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamıştır. İSG Bölümüz, Dekanlığımız ve Rektörlüğümüz öğrencilerimizin bu özel durumunu Yükseköğretim Kuruluna bildirmiştir.

08 Nisan 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; yükseköğretim kurumlarında 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları dikkate alınarak, 2019-2020 Bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresinin, uzaktan öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi şeklinde yükseköğretim kurumları tarafından tamamlatılabilmesine karar verilmiştir.

İSG son sınıf öğrencilerimizin bu süreçte işyerlerinde elde ettikleri deneyim ve 4 yıl boyunca aldıkları derslerde edindikleri bilgiler dikkate alınarak kalan haftaları Uzaktan Öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler ile tamamlayabilmeleri için gerekli çalışmalara başlanmış ve programlama ve detaylar Senato Kararımızdan sonra bu hafta içerisinde Danışman Öğretim Elemanları tarafından sizlere iletilecektir.

Çok ivedi bir şekilde bu talebi değerlendirerek çözüm üreten başta Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Öğrenci Dostu Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Hocamıza ve konu ile bizzat yakından ilgilenen YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan Hocamıza, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Hocalarımıza öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz.

Pandemi süreci boyunca her konuda lütfen Üniversitemiz tarafından yapılacak resmi duyuruları yakından takip ediniz. Şu an bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok özel bir süreçten geçmekteyiz. Gelişmeler çok hızlı olmaktadır. Hepinizden isteğimiz Devletimizin ve Bilim Kurulunun önerilerine ve kurallarına harfiyen uymanız, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığına dikkat etmenizdir.

Sağlığınız önceliğimizdir.

Sağlıcakla kalınız…